ozi1

Brazil na-amụ molekul peptide venom nke "Agkistrodon lanceus" wee gbochie 75% COVID-19 na enwe.

Ndị otu nyocha nke Institute of Physics nke Mahadum Sao Paulo dị na Brazil chọpụtara na molekul "peptide" nke venom a na-akpọ "jararacussu" mepụtara gbochiri mmepụta nke 75% nke COVID-19 na enwe, nke nwere ike ịbụ nke mbụ. nzọụkwụ iji mepụta ọgwụ iji lụso COVID-19 ọgụ.

Nnyocha n'ime akwụkwọ akụkọ sayensị Molecular rụtụrụ aka na nsị nke "Agkistrodon lanceus" nwere molekul nke nwere ike igbochi mgbasa nke COVID-19.Ngwakọta a bụ "peptide" ma ọ bụ "amino acid yinye alaka", nke nwere ike jikọọ na coronavirus enzyme a na-akpọ "PLPro", ma na-egbochi mgbasa nke nje na-emerụghị sel ndị ọzọ.Ọ na-egbochi mgbasa nke 75% nke COVID-19 nke ọma na enwe.

Rafael Guido, onye osote prọfesọ nke Institute of Physics na Mahadum Sao Paulo, Brazil, kwuru na ndị otu nyocha ahụ nwere ike igosi na akụkụ a nke nsị agwọ nwere ike igbochi protein dị ezigbo mkpa na nje ahụ, na molekul “peptide” a nwere nje bacteria. Ngwongwo na enwere ike ijikọ ya na ụlọ nyocha, n'ihi ya, ọ dịghị mkpa ịchụ nta "isi ube agkistrodon halys".

Pluto, onye dibia bekee na ulo akwukwo Butantan dị na Sao Paulo, Brazil, kwuru na nyocha a apụtaghị na nsị nke “Agkistrodon lanceus” n'onwe ya nwere ike gwọọ coronavirus, n'ihi na ọ na-echegbu onwe ya na ndị mmadụ ga-apụ ịchụ nta “. Agkistrodon lanceus", na-ekwere na ọ nwere ike ịzọpụta ụwa.Ya mere, o kwusiri ike na nke a abụghị eziokwu.

Mahadum Sao Paulo dị na Brazil wepụtara nkwupụta na-ekwu na ndị na-eme nchọpụta ga-enyochazi ịdị irè nke ọgwụ dị iche iche nke “peptide” molecules, wee gosi ma ha nwere ike ịkwụsị nje na-abanye n'ime mkpụrụ ndụ na nke mbụ.N'ọdịnihu, ha na-atụ anya ịnwale na nyocha na sel mmadụ, mana enyeghị tebụl oge akọwapụtara.

Agkistrodon spearhead bụ otu n'ime agwọ kacha egbu egbu na Brazil, nke ogologo ahụ ruru ihe ruru mita abụọ.Ọ na-ebi n'ime ọhịa ndị dị n'akụkụ oke osimiri Atlantic, yana Bolivia, Paraguay na Argentina.


Oge nzipu: Nov-16-2022